ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی “ ورود به حساب” کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمیشود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از 1 به 6 از 6
  1. #1
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432

    آموزش گام به گام ويژوال بيسيك 6

    آشنایی با ویژوال بیسیک 6
    تاریخچه ویژال بیسیک.
    با شناختی که از تاریخچه ویژوال بیسیک بدست می آورید راحت تر می توانید از آن استفاده کنید.
    شرکت مایکروسافت ویژوال بیسیک را براساس یک زبان برنامه نویسی به نام بیسیک که برای مبتدیان نوشته شده است ساخت.
    زبان ویژوال بیسیک بیشتر از 35 سال به اشکال مختلف رایج بوده. در واقع طراحان این زبان می خواستند یک زبان برنامه نویسی برای استفاده مبتدیان طراحی کنند.برنامه نویسان جدید می توانند با استفاده ازبیسیک به سرعت به شرع برنامه نویسی های حرفه ای با زبان های cobol .fortran . assembler
    در مقایسه به بیسیک کار بیشتری نیاز داشت.
    طبیعت بصری ویژوال بیسیک
    دیدید که ویژال بیسیک 6 چیزی بیشتر از یک زبان برنامه نویسی است. از ویژوال بیسیک در نام آن visualبه معنای بصری یا محیط نمایشی . است.
    کار با ویژال بیسیک 6
    در اولین بار که برنامه را باز می کنید با پنجره new project روبه رو می شوید در این قسمت
    نوع فورم خود را انتخاب کرده ماننده activex|standardو....
    این پنجره شامل 3 قسمت بوده
    New:در این پنجره امکان انتخاب فورم مورد نظر شما امکان پذیر می باشد.
    Existing:در این پنجره امکان انتخاب project های مختلف که در مکانهای مختلف ذخیره یا... امکان انتخاب می باشد.
    Recent:در این قسمت هر projectرا که ذخیره می کنید به صورت دسته ای جمع می شود حالا یک فایلی
    در درایو Dباشد حالا چه در درایو c.
    DON.T SHOW THIS DIALOG IN THE FUTURE
    این قسمت جلو گیری از باز شدن پینجره NEW PRIJECT می باشد.
    HELP:از این قسمت وقتی امکان استفاده می باشد که نرم افزار MSDN را نصب کرده باشید.
    معرفی قسمت های بیسیک.
    نوار ابزار:TOOLBAR:نوار ابزار VB زیر منو قرار دارد. ویژال بیسیک کلا چهار نوار ابزار دارد:
    STANDARD:این نوار ابزار زیر منو ظارهر است و پیش فرض است.
    DEBUG:وقتی از ابزارهای رفع اشکال برای ردیابی و اصلاح اشکالات استفاده می کنید. این نوار ابزار ظاهر می شود.
    EDIT:این نوار ابزار برای تنظیم کردن اشیاء بر روی فرم می باشد
    FORM EDITOR:این نوار ابزار برای تنظیم کردن اشیاء بر روی فرم می باشد.
    جعبه ابزار:TOOLBOX:
    در این پنجره تمامی شئعی های مختلف برای کار بر روی فرم هستند و حتا امکان اضافه کردن به این پنجره ها می باشد.
    پنجرهPROJECT:در این پنجره فرم های انتخبی شما با هر گروه و هر فرم مشخص شده است.
    پنجرهPROPERTISE:
    این پنجره امکان تنضیمات لازم برای هر شیئی را مشخص می کنید.
    نویسنده مجید رحیمی.
    پایان قسمت اول
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
  2. #2
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432
    قسمت دوم
    ساخت اولین برنامه
    برای درک آسان بودن نرم افزار بیسیک
    الان می خواهم برایتان یک برنامه ساده بنویسم که فقط با چند خط ساده نوشته شده است .
    چون الان تازه اول کار هستیم از توابع و کارهای دیگرش شروع نمی کنم.
    ابتدا 2 عدد Taxtboxگزاشته از جعبه ابزار
    کد زیر را در Text1 قرار داده.
    کد:
     If Text1.text="majid" Then
    Text2.text="rahimi"
    End If
    کد بسیار راحتی بود.
    خط اول گفتیم که اگر در Text1 نوشتند Majid
    د خط دوم نوشتیم در Text2 بنویسد Rahimi
    و در آخر گفتیم پایان
    درک کد بالا باید آسان باشد.
    ما از دستور If استفاده کردیم که در درسهای آینده خواهم گفت.
    دستور بالا يك آموزش بود براي اينكه به شما نشان بدهيم كه ويژوال بيسيك چه قدر آسان مي باشد.
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
  3. #3
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432
    معرفی بری فراخوانی کامپننت ها یا شیئی ها که در قسمت toolbar میتوانید دید.
    البطه خودتان هم می توانید چنین شیئی یا کامپوننت های بسازید ولی الان وقتش نیست در قسمت های بعدی آموزش می دهم.
    با زدن کلید ctrl+t یا از پنجره projectبر روی coomponntes کلیک کرده .
    پنجره componntes قابل مشاهده است. پنجره control کنترل ها یا کامپوننت های از قبل تعریف شده برای کار است که با کلید بر روی هر کدام اعمال خواصی را انجام می دهد.
    و با کلیک بر روی browse..امکان انتخاب از داخل هارد را امکان پذیر می باشد.
    فرمت این کامپوننت های ocxمی باشد.
    insertabel قسمت مخصوص کامپوننت های برنامه های مختلف می باشد . مانند ماکرومدیا فلش و.....
    که با انتخاب هر کدام می توانید مثالا می خواهید یک فایل فلش را در برنامهه خود بگزارید. به وسیله این کامپوننت های امکان پذیر است.مانند گزاشتن فیلم. صدا. تصاویر متحرک و ...... . . . .
    که با انتخاب هر کدام در کنار toolbar نمایان می شود
    ادامه دارد قسمت دوم ادامه دارد
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
  4. #4
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432
    کار با فايل در ويژوال بيسيک - بخش اول

    مقدمه

    بعلت عدم وجود اشاره گر در ويژوال بيسيک عمليات کار با فايلها در آن نسبتاً ساده می باشد .
    بطور کلی فايلها بر دو نوع هستند :
    1 - فايلهای متنی Text File : اين فايلها فقط شامل کاراکترهای اسکی و برخی کاراکترهای خاص مانند انتهای خط و انتهای فايل هستند .
    ۲ - فايلهای باينری Binary File : شامل هر نوع کاراکتری می توانند باشند و کاربردهای گسترده ای دارند مانند بانک های اطلاعاتی ، فايلهای اجرائی ، فايلهای گرافيکی و غيره
    ويژوال بيسيک می تواند با هر دو نوع فايل کار کند .

    چگونگی باز کردن فايلها

    قبل از اينکه بتوان عمليات ورودی/خروجی را روی يک فايل انجام داد ابتدا بايستی آنرا باز کرد . باز کردن فايلها در ويژوال بيسيک توسط دستور Open انجام می شود . فرمت کلی اين دستور بصورت زير است :

    کد:
     Open filename [For mode] [Access access][lock] As [#]filenumber [Len=reclen]x

    [ پارامترهای داخل کروشه اختياری هستند . ]
    filename نام فايلی است که می خواهيم آنرا باز کنيم .
    mode حالت باز کردن فايل است . اين حالتها عبارتند از :
    - Input : فايل بعنوان ورودی باز می شود .
    - Output : فايل بعنوان خروجی باز می شود .
    - Binary : فايل از نوع باينری باز می شود .
    - Append : فايل طوری باز می شود که بتوان به انتهای آن چيزی اضافه کرد .
    - Random
    access نوع دسترسی به فايل را مشخص می کند . انواع دسترسيها عبارتند از :
    - Read : خواندن فايل
    - Write : نوشتن در فايل
    - ReadWrite : خواندن و نوشتن فايل
    lock نوع دسترسی ساير برنامه ها به اين فايل را مشخص می کند . انواع دسترسيها عبارتند از :
    - Shared : دسترسی اشتراکی
    - Lock Read
    - Lock Write
    - Lock Read Write
    filenumber عددی است که ويژوال بيسيک از آن برای دسترسی به فايل استفاده می کند .اين عدد بايستی برای هر فايل منحصر بفرد و بين ۱ تا ۵۱۱ باشد . برای بدست آوردن اولين شماره آزاد می توان از تابع FreeFile استفاده کرد .
    reclen :طول بافر فايل است . اين عدد بايستی از ۳۲۷۶۷ کو چکتر باشد .

    در صورتی که فايلی که توسط filename مشخص شده وجود نداشته و فايل برای Append ، Binary ، Output و يا Random باز شده باشد در اينصورت يک فايل جديد با اين نام ساخته می شود .
    در صورتی که فايل بصورت باينری باز شده باشد پارامتر Len ناديده گرفته می شود .

    چگونگی بستن فايل

    پس از پايان کار با فايل برای بستن آن از دستور Close استفاده می کنيم . فرمت اين دستور بصورت زير است :

    کد:
     Close #filenumber

    دستور Close بدون هيچ پارامتری تمام فايلهای باز را می بندد .

    کار با دايرکتوری

    ۱ - گرفتن Dir : توسط دستور Dir می توان نام فايلهای موجود در يک دايرکتوری را بر اساس پارامترهايي که به آن می دهيم پيدا کنيم . برای مثال :

    Myfile=Dir$("c:\text\*.txt)"x


    دستور فوق نام اولين فايل موجود در دايرکتوری C:\TEXT را که پسوند آنها txt باشد در متغير Myfile قرار می دهد . اگر دستور فوق را بدون پارامتر مجدداً اجرا کنيم نام دومين فايل برگرداننده می شد و الی آخر
    Dir دارای يک پارامتر اختياری است که نوع فايلهای مورد نظر را نيز می توان با آن مشخص نمود . مثال :

    کد:
     Myfile=Dir$("c:\text\*.txt",vbNormal)x

    مقادير ممکن اين پارامتر عبارتند از :
    vbNormal ، vbHidden ، vbSystem ، vbDirectory
    ۲ - تغيير دايرکتوری : برای تغيير دايرکتوری از دستور ChDir استفاده می شود مثال :

    کد:
     ChDir "c:\windows\system32"x

    ۳ - تغيير درايو : برای تغيير درايو از دستور ChDrive استفاده می شود مثال :

    کد:
     ChDrive "E:"x

    ۴ - ساخت دايرکتوری : برای ايجاد دايرکتوری جديد از دستور MKDir استفاده می شود مثال :

    کد:
     MKDir "c:\MyFolder"x

    ۵ - حذف دايرکتوری : برای حذف دايرکتوری از دستور RmDir استفاده می شود مثال :

    کد:
     RmDir "C:\MyFoler"x
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
  5. #5
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432
    کار با فايل در ويژوال بيسيک - بخش دوم


    خواندن از فايل :

    1 - دستور Input : توسط دستورهای Input و Line Input می توان محتوای فايلهای متنی و باينری را خواند .
    دستور Input به دو صورت بکار می رود :
    کد:
     Input #Filenumber,ReadData
    ReadData=Input(Charnum,Filenumber)x
    دستور اول کل يک فايل را خوانده و در متغير ReadData قرار می دهد . دستور دوم ، تعداد Charnum بايت از فايلی با شماره Filenumber را خوانده و در متغير ReadData قرار می دهد .
    اين دو دستور تمام کاراکترهای موجود در فايل را می خوانند . برای اينکه بتوان فايل را خط به خط خواند ، از دستور Line Input استفاده کنيد :
    کد:
     Line Input #Filenumber,ReadData
    البته از دستور Line Input بيشتر برای خواندن فايلهای متنی استفاده می شود زيرا ممکنست در فايل باينری هيچ کاراکتر انتهای خط ( CRLF ) وجود نداشته باشد و يکباره کل فايل خوانده شود .

    ۲ - دستور Get : از اين دستور برای خواندن فايلهای باينری با دسترسی تصادفی ( Random Access ) استفاده میشود :
    Get #Filenumber,[Recordnum%],ReadData
    اين دستور رکورد شماره Recordnum را از فايلی با شماره Filenumber می خواند و در متغير ReadData قرار می دهد . علامت کروشه نشان می دهد که پارامتر Recordnum اختياری است و در صورتيکه ذکر نشود داده ها از رکورد بعدی فايل ( جائيکه اشاره گر فايل آنجا قرار دارد ) خوانده می شوند .

    نوشتن در فايل :

    ۱ - دستور Print : توسط اين دستور می توان اطلاعاتی را در فايل قرار داد :
    کد:
     Print #FileNumber,WriteData
    دستور فوق محتويات متغير WriteData را در فايلی با شماره FileNumber می نويسد . بوسيله دستور Print می توان اطلاعات را بصورت خط به خط در فايل نوشت برای مثال :
    کد:
     Print #1,"Hello Visual Basic"+Vbcrlf
    عبارت Vbcrlf نشان دهنده کاراکتر انتهای خط ( CRLF ) در ويژوال بيسيک می باشد .

    ۲ - دستور Put : اين دستور برای نوشتن داده ها در فايلهای باينری با دسترسی تصادفی بکار می رود :
    کد:
     Put #FileNumber,[Recordnum],WriteData
    اين دستور محتويات متغير WriteData را در رکورد شماره Recordnum قرار می دهد .

    تعيين محل رکورد در فايلهای با دسترسی تصادفی :

    برای منتقل کردن اشاره گر فايل به يک رکورد در يک فايل باينری با دسترسی اتفاقی ، از دستور Seek استفاده می شود . اين دستور محل يک بايت را در فايل می گيرد و اشاره گر فايل را در آنجا قرار می دهد بنابراين دستورات Put و Get می توانند با اين رکورد کار کنند :
    Seek #FileNumber,RecordNumber

    تشخيص انتهای فايل :

    برای اينکه متوجه شويم به انتهای يک فايل رسيده ايم از دستور EOF استفاده می کنيم . اين دستور يکی از مقادير True يا False را بر می گرداند که نشان می دهد به انتهای فايلرسيده ايم يا نه . از اين تابع در حلقه های Do-While استفاده می شود :
    کد:
     Do While Not (EOF(FileNumer))x
    .
    .
    .
    Loop
    حلقه فوق تا زمانيکه فايل موردنظر به انتها نرسيده باشد اجرا خواهد شد .

    بدست آوردن طول يک فايل :

    بوسيله دستور LOF می توان طول محتويات يک فايل را بدست آورد :
    کد:
     FileSize=LOF(FileNumber)x
    بدست آوردن محل اشاره گر فايل :

    توسط دستور Loc می توان محل جاری اشاره گر فايل را بدست آورد . اجرا شدن اين دستور محل اشاره گر را تغيير نمی دهد :
    کد:
     FilePosition=Loc(FileNumber)x
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
  6. #6
    adminmsp
    مدیر کل و موسس سایت
    تاریخ عضویت
    1970 Jan
    محل سکونت
    M.S.P Soft
    نوشته ها
    1,589
    759
    432
    کار با فايل در ويژوال بيسيک - بخش سوم

    ساير عمليات کار با فايل :

    ۱ - حذف فايل : برای حذف يک يا چند فايل از دستور Kill استفاده می شود :
    کد:
     Kill "C:\Temp\MyFile.txt"x
    Kill "C:\Temp\*.txt"x
    ۲ - انتقال فايل : برای انتقال يک فايل از يک دايرکتوری به دايرکتوری ديگر از دستور Name استفاده می شود . مبدا و مقصد بايستی روی يک درايو باشند . اگر دايرکتوری مبدا و مقصد يکی باشد فايل تغيير نام داده می شود :
    کد:
     Name "C:\Temp\File1.txt" To "C:\Temp2\File2.txt"x
    ۳ - کپی کردن فايل : برای کپی کردن يک فايل از يک دايرکتوری به دايرکتوری ديگر از دستور FileCopy استفاده می شود :
    کد:
     FileCopy "\File1.txt\ To "C:\Temp\File2.txt"x
    ۴ - بدست آوردن تاريخ و زمان آخرين تغيير فايل و يا زمان ايجاد فايل : برای اين کار از دستور FileDateTime استفاده می شود . ابتدا بايستی يک متغير از نوع Variant تعريف کرده و سپس توسط اين دستور تاريخ و زمان موردنظر را استخراج کنيم :
    کد:
     Dim FileInfo As Variant
    FileInfo=FileDateTime("C:\Temp\MyFile.txt")x
    ۵ - استخراج طول فايل : برای بدست آوردن طول يک فايل بر حسب بايت از دستور FileLen استفاده می شود :
    کد:
     FileSize=FileLen("C:\MyFile.txt")x
    ۶ - تغيير صفت يک فايل : برای تغيير صفت يک فايل از دستور SetAttr استفاده می شود . پارامترهای اين دستور عبارتند از :
    0 : فايل معمولی
    2 : فايل مخفی
    4 : فايل سيستمی

    کد:
     SetAttr FileNumber,FileAttrib
    مقابله با خطاهای کار با فايل :

    در زمان کار با فايلهای احتمال زيادی وجود دارد که خطا بوجود آيد . بنابراين بايستی در زمان کار با فايلها در صورت ممکن از روتينهای مقابله با خطا استفاده کنيم . شايع ترين خطاهای کار با فايل عبارتند از :

    ۵۲ : شماره يا نام فايل صحيح نيست
    ۵۳ : فايل پيدا نشد
    ۵۴ : حالت فايل صحيح نيست
    ۵۵ : فايل قبلاً باز شده
    ۵۸ : فايل از قبل وجود دارد
    ۵۹ : طول رکورد صحيح نيست
    ۶۱ : ديسک پر است
    ۶۲ : عبور از انتهای فايل
    ۶۳ : شماره رکورد صحيح نيست
    ۷۰ : دسترسی ممنوع است
    ۷۱ : ديسک آماده نيست
    ۷۶ : مسير پيدا نشد

    در هنگام مقابله با خطا بهتراست از يک ساختار Select-Case استفاده کنيد :
    کد:
     Select Case Err
    Case 71
    MsgBox "Drive is Not Ready"x
    .
    .
    .
    End Select
    با M.S.P Soft به دنياي برنامه نويسي وارد شويد[برای نمایش لینک باید عضو شوید. ]
نمایش نتایج: از 1 به 6 از 6

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. سورس چك كردن ايميل به زبان ويژوال بيسيك
    توسط MspSoft در انجمن برنامه نویسی در 6 VB
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012-04-26, 02:02 PM
  2. اموزش گرافيك در ويژوال بيسيك
    توسط MspSoft در انجمن برنامه نویسی مرتبط با بازی و گرافیک در VB6
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012-04-22, 02:38 PM
  3. سورس پروژه اموزش ذخيره عكس در ويژوال بيسيك
    توسط MspSoft در انجمن مطالب مرتبط با بانکهای اطلاعاتی در VB6
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012-02-10, 07:58 PM
  4. حلقه های تکرار در ويژوال بيسيك
    توسط MspSoft در انجمن برنامه نویسی در 6 VB
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012-01-29, 11:26 PM
  5. چند كتاب كاربردي اموزشي ويژوال بيسيك
    توسط MspSoft در انجمن مقالات مرتبط با برنامه نویسی VB
    پاسخ: 0
    آخرين نوشته: 2012-01-29, 03:19 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2